Rólunk

Legyen szó bármekkora csapatról, az együttműködés egyik legfontosabb eszköze az egyértelmű, hatékony kommunikáció. Egy vállalkozás esetében pedig mindez túlmutat a közös munka hatékonyságán: a cég eredményessége, sikeressége múlik rajta, legyen szó akár a kollégák egymás közti kommunikációjáról vagy a partnerekkel, ügyfelekkel történő kapcsolattartásról. A Synergy feladata ennek biztosítása és fejlesztése, idegen nyelveken.

Nem egyszerűen idegen nyelveket, nyelvtant és szókincset tanítunk. Az üzleti, szakmai életben történő szóbeli és írásbeli kommunikációs helyzetekre készítjük fel a kollégáikat, hogy nyelvtudásuk a gyakorlatban is magas szinten hasznosítható legyen.

Nem újabb feladatokkal látjuk el kollégáikat, hanem arra törekszünk, hogy a velünk töltött idővel az elköteleződésüket, saját sikerességüket fejlesszük.

Dakos Enikő, a Synergy Nyelviskola alapítója, ügyvezetője és szakmai igazgatója. / Enikő Dakos, founder, managing and professional director of Synergy Language School.

Dakos Enikő

alapító, angol és német nyelvoktató

Felnőttoktatási módszertanom alapja, hogy a vállalati környezetben alkalmazható, hasznosítható tudást biztosítsam. A nyelvtudást nem egy adott szabályok mentén használt szókincs összességének, hanem a szakmai élet és eredményesség egy legfontosabb pillérének tekintem, amelyhez elengedhetetlen a nyelv (üzleti)életszerű, magabiztos használata. A Synergy alapítását megelőzően – közel 15 év alatt –, több száz, különböző iparágakban dolgozó szakembert, vezetőt és top menedzsert vérteztem fel a szakmájukban, munkájukban, az üzleti életben való sikeres és hatékony idegennyelvi kommunikációhoz szükséges tudással, gyakorlattal.

Rólunk mondták

“Minden szolgáltatás azon múlik, hogy milyen a mögötte lévő személy, a vezető, aki a vállalat kultúráját és arcát meghatározza. Enikőben minden adott, hogy most már egy nyelviskola alapítójaként is sikeres legyen. Céltudatos, alapos, mindig felkészült, képes folyamatosan fejlődni, emellett szinte mindenkivel megtalálja a közös hangot, minden szituációban tud motivációt adni a nyelvtanuláshoz. Az elmúlt 10 évben és ma is a vállalatunk mindennapjaiban és a magánéletemben a nyelvtanulás egyet jelent Enikővel, szinte nem ismerek senkit, aki ne nála tanulna, ami nem lehet véletlen. Belső motivációja olyan erős a magas színtű oktatásra, hogy képes volt a vállalattal a telematikai szolgáltatást is megtanulni. Örülök, hogy nyelviskolát alapított és nem a versenytársunk lett!”

Németh Pál, CEO, WebEye Telematics

“Amikor 6 évvel ezelőtt az első órára mentem, mindössze annyi volt a célom, hogy gyors segítséget kapjak egy angol nyelvű előadás megtartásához. Amit kaptam, az sokkal több volt egy gyors segítségnél! Nemcsak hasznos praktikákat a nehezebben megjegyezhető szavak megtanulásához vagy az angol nyelvtan logikus rendbe szedését a magabiztos és erőt sugárzó kommunikációhoz, hanem gyakorlati útmutatót és felkészítést az igényes prezentációhoz. Sőt, olyan probléma megoldási technikákat is megtanultam, amelyek az élet más területén is sikerrel alkalmazhatóak. Mi a titok? A maximális elkötelezettség a magas színvonalú nyelvtanítás mellett, ami energikussá és különleges élménnyé varázsolja még a fáradtan megkezdett órákat is. És a sokadik óra után az a felismerés, hogy a céljaid eléréséhez a tanárod lelkes támogatására minden időpillanatban számíthatsz.”

Pummer Andrea, Osztályvezető

“Öt évvel ezelőtt egy céges nyelvtanfolyammal kezdődött minden. Közös munkánkat az energikusság, a lendületesség, a kitartás és a kölcsönös eredményorientáltság jellemezte akkor és most is. A szorgalmas és kitartó munkának hála ez idő alatt nem csak a tudás mélyült el és lett dokumentummal alátámasztva, hanem egy olyan munkahelyen és karrieren átívelő folyamatos tréningé formálódott, amely egyfajta esszenciát tölt be a tudásra éhes ember életében.”

László Norbert, Szoftverfejlesztési vezető 

„Közel egy évtizede ismerve Enikőt, bátran kijelenthetem, hogy egy igazi profi, akire mindig is felnéztem.

Hihetetlenül motivált, tehetséges, jól felkészült és ami még fontosabb, hogy számára az angoltanítás nem egyszerű munka, hanem hivatás. Szakértelme kiemelkedő, ha magánóráról vagy csoportos óráról van szó. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy az utunk kereszteződött, és lehetőségem nyílt az ő tanítványa lenni.”

Kalácska Dóra, People and Culture Leader, HR

“Nagyon szeretjük a közös munkát. Ha úgy érezzük, hogy nincs most kedvünk a nyelvtanuláshoz, ez az óra első 5 percében megváltozik. Maguk az órák egy külön élménye a napnak, mindig jó hangulatban telnek, és mivel nagyon interaktív és közvetlen, a csapatszellemet is erősíti.”

Barna Zoltán, Co-Owner and Lead Software Developer

“Enikővel számos tanulási módszert használtunk a tanórákon, változatos feladatokkal. Kérdezési technikája is segítette az idegen nyelvi gondolkodásom fejlődését. Enikő kivételes tanári képességekkel rendelkezik, aki mindig biztosította számomra a sikerélményt, ugyanakkor kihívást jelentő, a készségeimenk megfelelő feladatokkal ösztönzött a fejlődésre. Segítségének és bátorításának köszönhetően mérhető eredményeket értem el.

Örömmel ajánlom a vele való közös munkát.”

Smid Beáta, Head of Communications and Public Affairs for Hungary, Cluster Head for CES

“Enikővel kisebb megszakításokkal, de megközelítőleg 7 éve dolgozom együtt. HR vezetőként az elmúlt években több cégemnél is a motivációs juttatási csomag egyik legfontosabb része volt a nyelvoktatás. Az első együttműködésünk alkalmával Enikő korszerű oktatási módszerével, dinamizmusával és lendületével nagyon hamar bebizonyította, hogy a felnőtt vállalati nyelvoktatás mennyire hatékony tud lenni. Amellett, hogy kollégáink látványosan fejlődtek az órái által, szinte folyamatosan százszázalékos részvételi arányt ért el, hiszen, munkamódszereivel mindenki számára élvezhetővé és sikerélményekkel telivé vált a nyelvtanulás. Éppen ezért, amikor később már másik céget képviseltem, nem volt kérdés, hogy Enikőt bevonjam a nyelvoktatási tenderünkbe, amit sikeresen el is nyert és azóta is egyre több órát tart.

Szakmai együttműködésünk mellett tanítványként is látogattam az óráit, aminek köszönhetően magam is szép karrierutat járhattam be, hiszen ma már egy nemzetközi vállalat Regionális HR Vezetőjeként angol munkanyelven dolgozom, ami Enikő nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen jöhetett volna létre. Hálás vagyok Enikőnek, hogy sok éve sikeresen támogatja személyes és szakmai fejlődésemet kimagasló nyelvtanári munkájával!”

Bernáth Anikó, Regional People Partner, Central Europe